Gå til hovedinnhold

Optimal luftkvalitet på kontorer er en investering

Optimal luftkvalitet er også mulig i eksisterende bygg

Den desentraliserte ventilasjonsløsningen med varmegjenvinning var perfekt for å gi bygget et sunt inneklima uten ombygging.

Optimal luftkvalitet på kontoret er en investering som lynraskt tilbakebetales. Sykefraværet faller kraftig, og medarbeiderne presterer bedre. Derfor var organisasjonene Cultuurconnect og FARO svært oppmerksomme på ventilasjonen da de renoverte kontorene sine i bygningen "De Priem" i Brussel. De valgte et desentralisert system med varmegjenvinning fra Airmaster, den perfekte løsningen for å gi eksisterende bygg et sunt inneklima uten ombygging.

Cultuurconnect er en ideell organisasjon som kobler sammen lokale kulturhus, biblioteker, myndigheter, teknologiaktører og kunstneriske initiativer. De hjelper kulturorganisasjoner med digitale utfordringer og med bruk av moderne teknologi. FARO er det flamske støttesenteret for kulturarv. Begge organisasjonene har lokaler i gaten Priemstraat i hjertet av Brussel. I tillegg til kontorene har de også forskjellige møtelokaler som de leier ut til organisasjoner med sosiale og kulturelle målsetninger. For å forbedre komforten til medarbeidere og besøkende besluttet begge organisasjonene at de skulle redesigne de tre etasjene.

"Den desentraliserte ventilasjonsløsningen med varmegjenvinning var perfekt for å gi bygget et sunt inneklima uten ombygging".

- Cultuurconnect strevde etter bedre luftkvalitet" forteller Nathalie Duquesne, Area Manager hos Airmaster. "FARO hadde primært et ønske om bedre termisk komfort. På grunn av mange glasspartier så steg temperaturen mye i sommermånedene. Begge organisasjonene ønsket å implementere et D-system, men det nødvendige kanalarbeidet skapte problemer. (Et D-system, balansert ventilasjon, kjennetegnes ved mekanisk lufttilførsel og avtrekk). Heldigvis tilbyr Airmaster den perfekte løsningen for denne typen tilfeller med et desentralt D-system. 

Separat luftgruppe for hvert rom

Separat luftgruppe for hvert rom

Hos Cultuurconnect ble en AM 800 montert i kinosalen. Møtelokale C og D fikk hver sin AM 500. Nathalie Duquesne: "Vi plasserte to AM 300 ventilasjonsanlegg i det åpne kontorlandskapet. Bibnet-rommet fikk samme type ventilasjonsanlegg. Kontorets administrator valgte at alle ventilasjonsanlegg skulle kunne styres og betjenes over internett. Det gjør at det er mulig å fjernovervåke driften av ventilasjonsanleggene, og om nødvendig endre parameterne. Det finnes også CO2-målere i hvert anlegg for å ta hensyn til personalbelastningen. Hvert ventilasjonsanlegg har en egen CO2-sensor som registrerer kulldioksidnivået og justerer luftmengden automatisk. Dette betyr at ventilasjonen tilpasses, noe som gjør løsningen svært energieffektiv.

Effektiv og lydløs ventilasjon

FARO valgte også en lignende løsning til kontorene. Den eneste forskjellen er at de har to AM 300 ventilasjonsanlegg med egen kjølemodul, som kan redusere temperaturen på uteluften med ca. 12°C før den blåses inn i lokalet. "Siden hver enhet har et innblåsings- og avtrekksgitter, kreves det ikke flere kanaler" fortsetter Nathalie Duquesne.

Reaksjonene på den forbedrede komforten er enstemmig positive. Selv under den siste hetebølgen kunne alle fortsette å jobbe.

Kort sagt: Airmaster har nok en gang vist at desentral ventilasjon er en enkel men fremragende løsning.

Source: Bouwen aan Vlaanderen 2019

Kontakt oss dersom du vil vite mer om desentralisert ventilasjon

Vårt kompetente salgsteam står klare til å besvare dine spørsmål og gi deg råd om alt fra dimensjonering og konfigurasjon, til plassering og prosjektering – slik at du kan finne riktig anlegg for dine behov.