Gå til hovedinnhold

Produktutvikling må løftes helt til topps

Åpning av nytt testsenter

Åpning av nytt testsenter

De nye fasilitetene er en del av en massiv investering som vil bidra til å styrke selskapets ledende posisjon i et voksende marked for energieffektive desentraliserte ventilasjonsløsninger. Det er et presserende behov for løsninger som skal bedre inneklimaet i bygninger i Europa og resten av verden.

Konsentrasjonsvansker, hodepine og tretthet. De negative konsekvensene av dårlig inneklima er mange, men de kan heldigvis unngås med god ventilasjon. Dette er kjent hos danske Airmaster, en av Europas ledende produsenter av såkalte desentraliserte ventilasjonsløsninger.

Derfor fant man også de brede smilene da Airmaster kunne innvie sitt nye testsenter i Aars, Himmerland sør for Aalborg, torsdag ettermiddag. Testsenteret blir et viktig kort på hånden når bedriften skal videreutvikle sine topp moderne og energieffektive ventilasjonssystemer, som vil sikre sunt inneklima i bl.a. skoler og institusjoner over hele verden.

Enorm stolthet

– Vi er ekstremt glade og stolte over å offisielt ta testsenteret i bruk. Det har vært under utvikling i mer enn to år, og med de nye fasilitetene flytter vi nå for alvor vår dokumentasjon, kvalitetssikring og produktutvikling inn i det absolutte toppsjiktet. Det finnes rett og slett ikke lignende anlegg på markedet, så vi er selvfølgelig veldig stolte over å kunne ta i bruk fasilitetene, sier CCO hos Airmaster Lasse Mikkelsen.

Testsenteret skal sikre nye markedsandeler i et attraktivt marked

Testsenteret skal sikre nye markedsandeler i et attraktivt marked

Satsingen på det nye testsenteret kommer etter flere år med solid vekst i selskapet, som har en årlig tre-sifret million omsetning og sysselsetter mer enn 200 ansatte.

Nå setter Airmaster ytterligere fart og fokus på sin produktutvikling – behovet for optimalisering av inneklima og energieffektivitet er stort.

– Vi er i et ekstremt attraktivt marked med stor vekst, fordi flere og flere blir bevisste på potensialet i å forbedre eksisterende bygningsmasse og inkludere inneklima. Dette kan sees i den massive satsingen på å bedre inneklimaet de siste årene. Blant annet i Tyskland, hvor en stor del av vår omsetningen ligger. Den forrige tyske regjeringen bevilget i 2020 over 10 milliardernorske kroner til å bedre inneklimaet i landets offentlige institusjoner, forklarer Lasse Mikkelsen, som utdyper:

– Som et resultat av dette forventer vi fortsatt høy etterspørsel etter produktene våre i årene som kommer. Med det nye testsenteret kan vi nå opprettholde og videreutvikle vårt teknologiske forsprang, på samme måte som vi ligger i forkant av de økende kravene som stilles til både inneklima og energieffektivitet. I tillegg kan vi sende våre løsninger til markedet enda raskere, da vi kan effektivisere vår produktutvikling betydelig.

Utviklet i samarbeid med Teknologisk Institutt i Danmark

Utviklet i samarbeid med Teknologisk Institutt i Danmark

Det 400 kvadratmeter store testsenteret er utviklet i samarbeid med Teknologisk Institutt og består av spesielle lydtette og lufttette rom, noe som gjør det enklere å teste Airmasters ventilasjonsprodukter under ulike forhold.

På denne måten kan Airmaster optimalisere sine ventilasjonssystemen slik at de alltid fungerer etter hensikten.

– Vi ønsker å lage verdens beste desentraliserte ventilasjonsløsninger, og derfor har det alltid vært naturlig for oss å investere i kunnskap og ressurser. Testsenteret vil spille en viktig rolle, fordi våre spesialistene nå vil ha et optimalt rammeverk for å teste produktene våre ned til minste detalj, til glede for kunder og brukere, sier Chief Technical Officer hos Airmaster, Jesper Hyldgaard Mogensen.

I tillegg til nye testfasiliteter består det nye testsenteret av et verksted

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Chief Commercial Officer, Airmaster, Lasse Mikkelsen. Tlf.: +45 21 26 50 42. Mail: lmi@airmaster.dk
Chief Technical Officer, Airmaster, Jesper Hyldgaard Mogensen. Tlf.: +45 96 98 23 69. Mail: jhm@airmaster.dk