Gå til hovedinnhold

Desentralisert ventilasjon er et viktig middel for et bærekraftig inneklima

Desentralisert ventilasjon er et viktig middel for et bærekraftig inneklima

Effektiv og bærekraftig

Godt indeklima
Med desentralisert ventilasjon kan man på en effektiv og bærekraftig måte optimalisere ventilasjonen rom for rom. Egnet for både nybygg og renovering av skoler, institusjoner og kontorer

Airmaster tilbyr desentraliserte ventilasjonsløsninger som er svært fleksible og raske å installere. Det kan utføres rom for rom, både i nybygg og renoveringsobjekter. Dette gjør naturligvis løsningen interessant for mange potensielle kunder, men det er mange elementer som står på spill når man skal velge ventilasjonsløsning.

«Det handler om et optimalt inneklima til glede for barn og voksne på skoler, institusjoner, kontorer eller andre rom der mennesker oppholder seg. I dag er det også stort fokus på bærekraft og energiforbruk. Her er den desentraliserte ventilasjonsløsningen et opplagt redskap for å imøtekomme kravene til blant annet lavt energiforbruk og den «bærekraftige fornuften» som ligger i å renovere fremfor å bygge nytt», sier Michael Holm, Nordic Sales Manager hos Airmaster.

Energiprisene gjør desentraliserte løsninger enda mer interessante for mange
Byggherrer, entreprenører osv. ser blant annet på LCA (livsløpsvurdering), noe som innebærer et produkts CO2-avtrykk og hvordan det påvirker miljøet fra det produseres til det brytes ned igjen. I tillegg er LCC (livssykluskostnad) også aktuelle.

«Sistnevnte har blitt enda viktigere med tanke på utviklingen av dagens energipriser, og her utmerker de desentraliserte ventilasjonsløsningene seg ved å redusere energiforbruket betydelig. Dette gjelder både i forhold til at luften ikke trenger å transporteres rundt via rørsystemer i bygget, noe som forbruker mye energi. Med den desentraliserte løsningen skjer det hele direkte i det enkelte lokale eller rom og ut til omgivelsene. I tillegg tar installasjonen typisk to personer fire til fem timer pr. rom, noe som også har innflytelse på LCA», forklarer Michael Holm.

Egne laboratorier og fokus på innovasjon

Michael Holm

Airmaster har egne luft- og lydlaboratorier for testing av blant annet lyd og trekk. Begge deler spiller en stor rolle for komforten i lokalet, hvor systemet ideelt sett skal være så lydløst og til minst mulig sjenanse for menneskene i lokalet. Desentralisert ventilasjon er fleksibelt å styre med behovsstyrt ventilasjon, sier Michael Holm:

«Alle parametere spiller inn, men vi jobber også med EPD på produktene våre ettersom dette også er avgjørende i fremtidige konstruksjoner, hvor ulike sertifiseringer krever omfattende dokumentasjon for produktene og materialene som brukes. Vi samarbeider både med kommuner, private byggherrer og entreprenører, og det er klart at det i visse tilfeller vil være fornuftig med en kombinasjon av sentrale og desentraliserte ventilasjonsløsninger. Hos Airmaster har vi valgt å fokusere på de desentraliserte ventilasjonssystemene. Dette gjør at vi kan utvikle vår kompetanse og nye innovative produkter som hele tiden øker effektiviteten og forbedrer både LCA og LCC, til det beste for våre kunder».

Vil du vite mer? Kontakt vårt salgsteam

Kjell Erik Oseberg

Kjell Erik Oseberg

Salgssjef

Thomas Pettersen

Thomas Pettersen

Salgssjef