// 27.3.2019

Hvor mye energi kreves det per år for å holde en skoleklasse frisk?

/Files/Billeder/Billeder/Nyhed/EnergiberegnerDK.jpg
Et eksempel med en klasse på 28 personer...
 

Et eksempel kan være en klasse på 28 personer som skal forsynes med frisk luft fra et Airmaster AM 1000 ventilasjonsanlegg. Med 200 skoledager så vil dette anlegget kun bruke ca. 200 kWh per år til ventilasjon av lokalet. Det som er interessant å se på er varmegjenvinningen. Hvor mye energi ventilasjonsanlegget gjenvinner gjennom varmeveksleren. Den høye varmegjenvinningen fører til at anlegget gjenvinner mer enn 20 ganger mer energi enn det benyttes til å skifte ut den forurensede romluften med frisk uteluft.

Med andre ord kan et Airmaster ventilasjonsanlegg skape et friskt og godt inneklima for en hel skoleklasse med et strømforbruk på 1 kWh per dag!

Eksemplet ovenfor er beregnet ut fra en gjennomsnittlig luftmengde på 760 m3/t, noe som tilsvarer en gjennomsnittlig drift på 80% av anleggets nominelle maksytelse. Beregningen vil i tillegg avhenge av faktorer som romtemperatur, tilluftstemperatur og bruksmønster. I dette eksemplet kjører anlegget fra 08:00 til 16:00 med en konstant luftmengde, noe det ikke nødvendigvis trenger å gjøre i virkeligheten. Med behovskjøring kjører ventilasjonsanlegget kun når det er behov for det. Ventilasjonsanlegget kan f.eks. være styrt av en CO2-føler eller en bevegelsesføler.

Hvor mye energi et Airmaster ventilasjonsanlegg trenger for å kunne gi et konstant og godt inneklima kan du beregne på:

airmaster-as.no/energikalkulator


 
Tilbage til oversigt

Registrer deg til å motta
vårt nyhetsbrev

Gå ikke glipp av viktige nyheter innenfor inneklima, produkter og mye mer fra Airmaster. Abonner på nyhetsbrev