Agerbæk Skole

Airmaster decentral ventilation på Agerbæk Skole

På Agerbæk Skole i Sør-vestjylland har Varde Kommune klart å skape et behagelig inneklima for lærere og elever - både i vanlige undervisningslokaler og faglokalene.

Gjennom lenger tid har inneklimaet ikke vært optimalt på Agerbæk Skole. Luften ble fort varm og tung, og det luktet alltid litt av matpakker, forteller Niels Ole Jensen, som har vært teknisk serviceleder på skolen siden 2009. ”I juleferien 2011 fik vi installert 19 Airmaster-anlegg. Både montasje og oppkobling foregikk problemfritt, og da alle igjen var tilbake etter juleferien, ja da kjørte det det uten problemer – og det har det gjort siden. Alle 19 Airmaster-anleggene er koblet opp i et CTS-system.

I tillegg valgte vi å ha en CO2-sensor i samtlige anlegg slik at ventilasjonsbehovet styres av personbelastningen i lokalet. På den måten ventilerer vi aldri for lite eller for mye. Her er det snakk om en optimal og energibesparende ventilasjonsløsning.

Våre alminnelige undervisningslokaler er ca. 64 m², og her har vi AM 800 anlegg til å kjøre. Faglokaler, som f.eks. kjemi, fysikk og sløyd, er ca. 80 m². Her kjører også AM 800 og i formingslokalet står en AM 900. I vårt IT- og læreforberedelseslokaler er det installert AM 500-anlegg. Både på lærerværelset og biblioteket har vi fått en AM 1200. De er utstyrt med henholdsvis whiteboard- og krittavlepaneler, og det er et fantastisk ventilasjonsanlegg. Det fungerer upåklagelig, og så er det samtidig svært funksjonelt – lærerne bruker det i hvertfall flittig. Når det før ble holdt lærermøte, ble det fort veldig dårlig luft på lærerværelset, men i dag er det alltid et godt inneklima“.
”Som teknisk serviceleder har jeg bl.a. ansvar for skolens tekniske installasjoner. Vårt Airmaster-anlegg legger jeg stort sett ikke merke til da alt kjører automatisk. Vi har laget en serviceavtale med vår lokale ventilasjonsinstallatør, som kommer en gang i året og sjekker og skifter filtre på alle våre anlegg. Servicen foregår raskt og enkelt, så raskt at jeg ikke alltid oppdager at han allerede har vært der“.
 


< Tilbage til oversigten

 

HVEM
Agerbæk Skole
0.- 9 klasse
350 elever
40 lærere

HVA
AM 500 - 3 stk.
AM 800 - 13 stk.
AM 900 - 1 stk.
AM 1200 - 2 stk.

HVOR
Agerbæk Varde Kommune  
               

 

 

Registrer deg til å motta
vårt nyhetsbrev

Gå ikke glipp av viktige nyheter innenfor inneklima, produkter og mye mer fra Airmaster. Abonner på nyhetsbrev