Inneklima på arbeidsplassen

 

 

Både barn og voksne – alle kjenner til de typiske problemene ved et dårlig inneklima 

Luften er tett og varm. Hodet ditt virker tungt og du har vanskelig for å konsentrere deg. Et dårlig inneklima har stor innflytelse på vår trivsel og vårt velvære i hverdagen. Undersøkelser viser at dårlig inneklima har en negativ effekt på vårt prestasjonsnivå med 5-10%. Når det drejer seg om barn, er effekten enda større (kilde: Geo Clausen, Internasjonal Centre for Indoor Environment and Energy, Technical University of Denmark)

 


Skole og institusjoner
For å beholde et godt inneklima i skoler og institusjoner, anbefales det å ventilere slik at innholdet av CO2, det såkalte ppm-nivået, ikke overskrider 1000 ppm i lenger perioder. Inneklimaet i skolebygninger og institusjoner er avgjørende for elever og underviseres velvære. Flere undersøkelser tyder faktisk på at et dårlig inneklima skader innlæringen! For å sikre et godt inneklima, må luften skiftes ut ofte for å holde CO2 -nivået nede. Krav til ventilasjon i denne type lokaler skjerpes hele tiden i takt med at viktigheten av frisk luft blir dokumentert igjen og igjen.

CO2 måling på Gl. Hasseris Skole

 

 

Kontor og møtelokaler
For å beholde et godt inneklima i et tradisjonelt kontormiljø, bør luften skiftes ut normalt minst 3 ganger pr. time og i møte- eller konferanselokaler oftere. I mange lokaler er som også behov for kjøling når ikke ventilasjonen i seg  selv er nok til å holde temperaturen på et behagelig nivå. Som de eneste på markedet har vi utviklet et høyeffektivt kjølemodul, som på en enkel måte kan integreres i vårt desentrale ventilasjonsanlegg.

CO2 måling fra kontorlokale på Terma

 

Registrer deg til å motta
vårt nyhetsbrev

Gå ikke glipp av viktige nyheter innenfor inneklima, produkter og mye mer fra Airmaster. Abonner på nyhetsbrev