Internettstyrt desentralt ventilasjonssystem til barnehage

Nylig ble Differdanges kommunale grunnskole i Grand Duchy, Luxemburg utvidet med nytt bygg på tre etasjer. Siden et ventilasjonssystem fra Airmaster allerede var installert i det eksisterende skolebygget, så var det logisk å installere Airmasters ventilasjonsløsninger i det nye bygget.

Nylig ble Differdanges kommunale grunnskole i Grand Duchy, Luxemburg utvidet med nytt bygg på tre etasjer.

Siden et ventilasjonssystem fra Airmaster allerede var installert i det eksisterende skolebygget, så var det logisk å installere Airmasters ventilasjonsløsninger i det nye bygget. Men det var skjedd mye spennende siden sist: Med Airmasters nye Airlinq Online-system var det nå mulig å styre anleggene via internett.

Det nye bygget kobler barnepass-fasilitetene til den eksisterende skolen, og øker på den måten bygningens kapasitet. I første etasje er det tre barnehagegrupper, et avslapningsområde og et innendørs lekeområde, og en overdekket lekeplass. I andre etasje er det et bibliotek, et avslapningsområde, to kantiner og et musikklokale. I tredje etasje er det tre klasserom, toalett og lærerrommet. Denne utvidelsen gjør at skolen har plass til 153 elever.  

Klasserommene får levert frisk luft fra 18 Airmaster AM 800-anlegg. Hvert anlegg håndterer en luftmengde på rundt 725 m³/t.

Ingen diskusjon om ventilasjon

Den nye strukturen er utformet etter utdanningskonseptet "Welt-atelier" (verdensatelier), og arkitektur samt fasiliteter følger de mest progressive retningslinjene. "En lekker skolebygning med et praktisk utseende er likevel ikke nok" forklarer Nathalie Duquesne, salgssjef hos Airmaster. "Enda viktigere er et utmerket læringsmiljø, først og fremst ved at det sørges for tilstrekkelig med frisk luft i bygningene. For noen år siden valgte kunden å installere vår ventilasjonsløsning på den eksisterende skolen.  Vi var selvsagt glade for den beslutningen, da det ikke var noen diskusjon om ventilasjonssystemet under utvidelsen. Selvfølgelig skulle det være Airmaster igjen!"

Nitten anlegg

I praksis så betyr det at klasserommene får levert frist luft fra 18 Airmaster AM 800-anlegg. Hvert anlegg håndterer en luftmengde på rundt 725 m³/t med et lydnivå som er lavere enn 35 dBa. I kjøkkenet, som er mindre, og har en lavere belastning, ble en AM 300 installert. Siden det nye bygget ikke har senket tak, valgte kunden takmonterte modeller. Nathalie Duquesne: "Det som gjør systemet så interessant er at det tilbyr 'skreddersydde' løsninger: Ventilasjonen styres ut fra hvor mange personer som er tilstede. Hvert anlegg har en føler som løpende måler CO2-nivået, og justerer ventilasjonen etter dette. I tillegg er det også montert bevegelsesfølere som registrerer når det er personer i rommene. Resultatet? En betydelig innsparing av energiforbruket! Og det er flere fordeler. Siden det ikke er behov for kanaler, så er det heller ikke varmetap, og man kan oppnå en høyere temperatur på returluften. Anleggene er laget av komponenter av høy kvalitet, og innsiden av anlegge er godt isolert. Dette betyr at lyddemping ikke er nødvendig siden isoleringen fjerner eventuell støy fra ventilatorene. Ingen kanaler betyr også at det er en svært vedlikeholdsfri løsning. Filterskift er det eneste som er nødvendig, og anleggene har en innebygget filteralarm som aktiveres hvis det oppstår trykktap. Trykktap indikerer at filtrene er skitne og må skiftes." 

Styring via en nettbasert portal

Dette er ett av de første prosjektene der Airmasters enestående funksjon, Airlinq Online blir brukt til å styre, overvåke og administrere ventilasjonen. Nathalie Duquesne: "Dette er en profesjonell nettportal som er plassert i skyen. Sikkerheten er en stor prioritet: All kommunikasjon mellom bruker, anlegg og server er forsvarlig kryptert. Airmaster har lagt stor vekt på sammensetningen og formatet til brukernes plattform. Dette har resultert i en brukervennlig plattform som er enkel å bruk. Brukerne kan enkelt endre innstillingene. Og det finnes spesifikke rettigheter for å unngå endringer fra uautoriserte personer. Hvis det skulle oppstå et problem, kan Airmaster logge inn på systemet og hjelpe. Dermed unngår man kostbar assistanse fra installasjonsingeniører."  

Klar til luftforandring

Hos Airmaster er vi “desentraliserte” helt inn i sjelen. Fordi vi uten sammenligning kan skape det beste inneklima og dermed den beste trivselen, når vi har føling med det enkelte rom og dets brukere – og fordi vi har ambisjoner om å hele tiden forbedre oss innen det vi holder på med.

Abonner på nyhetsbrev