Hvor mye energi kreves det per år for å holde en skoleklasse frisk?

Hvor mye energi kreves det per år for å holde en skoleklasse frisk?
energiforbrug-skoleklasse.jpg

Et eksempel med en klasse på 28 personer... 

Et eksempel kan være en klasse på 28 personer som skal forsynes med frisk luft fra et Airmaster AM 1000 ventilasjonsanlegg. Med 200 skoledager så vil dette anlegget kun bruke ca. 200 kWh per år til ventilasjon av lokalet. Det som er interessant å se på er varmegjenvinningen. Hvor mye energi ventilasjonsanlegget gjenvinner gjennom varmeveksleren. Den høye varmegjenvinningen fører til at anlegget gjenvinner mer enn 20 ganger mer energi enn det benyttes til å skifte ut den forurensede romluften med frisk uteluft.

Med andre ord kan et Airmaster ventilasjonsanlegg skape et friskt og godt inneklima for en hel skoleklasse med et strømforbruk på 1 kWh per dag!

Eksemplet ovenfor er beregnet ut fra en gjennomsnittlig luftmengde på 760 m3/t, noe som tilsvarer en gjennomsnittlig drift på 80% av anleggets nominelle maksytelse. Beregningen vil i tillegg avhenge av faktorer som romtemperatur, tilluftstemperatur og bruksmønster. I dette eksemplet kjører anlegget fra 08:00 til 16:00 med en konstant luftmengde, noe det ikke nødvendigvis trenger å gjøre i virkeligheten. Med behovskjøring kjører ventilasjonsanlegget kun når det er behov for det. Ventilasjonsanlegget kan f.eks. være styrt av en CO2-føler eller en bevegelsesføler.

Energikalkulator

Hvor mye energi et Airmaster ventilasjonsanlegg trenger for å kunne gi et konstant og godt inneklima kan du beregne på vores energikalkulator.

Beregne ventilasjonsbehov

Hvis du skal starte med prosjektering, og er i ferd med å finne ut hvilket/hvilke anlegg som passer best til prosjektet, så kan du bruke denne ventilasjonskalkulatoren til å få et løsningsforslag.

Du kan selvsagt også alltid kontakte Airmaster.

Klar til luftforandring

Hos Airmaster er vi “desentraliserte” helt inn i sjelen. Fordi vi uten sammenligning kan skape det beste inneklima og dermed den beste trivselen, når vi har føling med det enkelte rom og dets brukere – og fordi vi har ambisjoner om å hele tiden forbedre oss innen det vi holder på med.

Abonner på nyhetsbrev